۱۶ فروردین ۱۳۹۹، ۲۱:۵۶

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

برای بازگشایی اصناف پافشاری و عجله نکنیم

برای بازگشایی اصناف پافشاری و عجله نکنیم

کرمان - معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: برای بازگشایی اصناف نباید پافشاری و عجله کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سید وحید احمدی طباطبایی عصر امروز شنبه در جمع اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا از پلاسمای بیماران بهبودیافته برای درمان بیماران مبتلا به کرونا می‌توان استفاده کرد، بیان کرد: این مطلب اثبات شده نیست و تنها در حد پژوهش، تحقیق و فرضیه است و امکان بومی‌سازی آن به شرایط هر کشوری بستگی دارد.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه اخیراً مطلبی راجع به کارایی انواع ماسک‌ها منتشر شده که در آن تأثیرگذاری ماسک‌های پارچه‌ای و اسفنجی در جلوگیری از نفوذ ویروس صفر اعلام شده؛ اگر چنین است چرا به مردم توصیه شده در خانه‌ها اقدام به تهیه ماسک‌های پارچه‌ای کنند، گفت: طبق نظریه سازمان بهداشت جهانی تنها افراد بیمار و کسانی که ارتباط نزدیک با فرد مبتلا و بیمار را دارند باید از ماسک و الزاماً ماسک جراحی استفاده کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بیماران نباید از ماسک‌های N95 و ماسک‌های سوپاپ‌دار استفاده کنند، زیرا این ماسک‌ها برای بیماران نیست و حتی در برخی موارد این ماسک‌ها تنگی نفس در بیماران را تشدید می‌کند.

طباطبایی در خصوص کارایی ماسک‌های N95 افزود: این ماسک‌ها حدود ۹۵ درصد از ذرات با قطر پایین را می‌توانند فیلتر کنند که تنها در بخش‌هایی از بیمارستان و در شرایطی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: ماسک‌های پارچه‌ای قطعاً اثربخشی پایین‌تری نسبت به ماسک‌های جراحی دارند، اما در شرایط فعلی که تقاضا برای استفاده از ماسک بالا رفته و با کمبود ماسک جراحی مواجه هستیم، استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای در راستای کاهش خطر ابتلاء موثرند، اما نمی‌توان گفت که ایده‌آل هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در جواب این سوال خبرنگار مهر که بنا به گفته رئیس انستیتو پاستور ایران برخی آزمایشگاه‌های خصوصی مجوز انجام تست کرونا را دریافت کرده‌اند؛ آیا هیچ‌کدام از آزمایشگاه‌های خصوصی کرمان این مجوز را دریافت کرده‌اند نیز عنوان کرد: تا این لحظه هیچ آزمایشگاه خصوصی در استان کرمان مجوز انجام تست کرونا را دریافت نکرده است.

طباطبایی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگاران در خصوص جزئیات طرح فاصله‌گذاری هوشمند گفت: در شرایط فعلی برای اینکه بتوانیم اپیدمی کرونا را کنترل کنیم، باید سه نکته مهم را مد نظر داشته باشیم که شامل «احتمال انتقال در هر تماس را پایین بیاوریم»، «تعداد تماس‌ها را طی ۲۴ ساعت کوتاه کنیم» و «مدت زمان سرایت‌پذیری بیماری را کوتاه کنیم».

وی ابراز داشت: برای اینکه احتمال انتقال در هر تماس را پایین بیاوریم باید یک‌سری اقدامات را انجام دهیم؛ از جمله تهویه مناسب هوا، شست‌وشوی مرتب دست‌ها، استفاده از ماسک برای افراد بیمار یا کسانی که در ارتباط با افراد بیمار هستند و توصیه می‌شود مردم در مناطق تجمعی الزاماً از ماسک استفاده و فاصله ۱.۵ تا ۲ متری را رعایت کنند.

طباطبایی در ارتباط با کاهش تعداد تماس‌ها افزود: تا جایی که امکان دارد باید تعداد تماس‌های غیرضروری کم شود، اما در مواردی مثل تماس با اعضای خانواده یا همکارانشان در محیط کار که تماس اجتناب‌ناپذیر است باید موارد بهداشتی را رعایت کنیم ضمن اینکه توصیه می‌شود مردم از شرکت در مهمانی‌ها و مراسمات پرهیز کنند، اما در صورتی که مجبور به شرکت بودند در فضای باز و به‌مدت حداکثر ۱۵ دقیقه حضور داشته باشند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان یادآور شد: توصیه می‌شود ازدحام ایجاد نشود و اماکن عمومی مثل مدارس همچنان تعطیل باشد تا دوره سرایت‌پذیری که اصل مهمی است، تا جایی‌که ممکن است کوتاه شود.

وی به دوران نهفته بیماری در اکثر مردم اشاره کرد و گفت: آن چیزی که مسلم است در دوره‌ای که فرد دچار علائمی همچون تب، بدن درد، سرفه و گلو درد می‌شود، قطعاً انتقال صورت می‌گیرد و اصطلاحاً دوره سرایت‌پذیری بیماری است، اما نکته مهم این است که حتی قبل از بروز بیماری هم امکان سرایت وجود دارد، ضمن اینکه این بیماری در حدود ۸۰ درصد بیماران با علائم خفیف بروز می‌کند.

وی ادامه داد: افرادی در جامعه وجود دارند که ناقل هستند و قابل شناسایی نیستند، اما کاری که برای کاهش سرایت‌پذیری می‌توان انجام داد این است که مردم خودشان با کوچک‌ترین علامت مثل سرفه، سوزش گلو و… در خانه بمانند و تماس با سایر افراد خانه را محدود کنند.

طباطبایی یادآور شد: در حال حاضر برای اینکه دوره سرایت‌پذیری کاهش یابد باید تمام تلاش خود را بکنیم؛ در طرح غربالگری مردم به سوالات مراقبین سلامت به‌طور صحیح پاسخ دهند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تست کرونا تنها در بیمارستان افضلی‌پور انجام می‌گیرد، گفت: در حال حاضر نمونه‌گیری در تمام بیمارستان‌های سطح استان که بیماران با علائم شدید تنفسی را پذیرش می‌کنند، انجام می‌شود؛ ضمن اینکه تمامی نمونه‌ها به آزمایشگاه مرجع در کرمان ارسال می‌شود.

طباطبایی بیان کرد: قرار است تسهیلات دیگری در نظر گرفته شود برای افراد گروه‌های پر خطر از جمله دیابتی، فشارخونی، بیماران ریوی و… که دارای علائم مشکوک به کرونا هستند و به‌صورت سرپایی نمونه‌گیری انجام شود.

وی ادامه داد: از افرادی که دارای علائم مشکوک هستند، نمونه‌گیری‌ها انجام می‌شود؛ اما این نمونه‌گیری ۱۰۰ در صد به ما کمک نمی‌کند، زیرا این نمونه‌ها از ترشحات بینی و حلق گرفته می‌شود و در خوشبینانه‌ترین حالت ۷۰ درصد نتیجه می‌تواند مثبت باشد و ۳۰ درصد به‌صورت کاذب منفی است، بنابراین نکته مهم این است که افراد به نتایج آزمایشگاهی بسنده نکنند و به علائم توجه داشته باشند.

وی به تعطیلی اصناف و واحدها اشاره کرد و یادآور شد: برخی از اصناف برای بازگشایی واحد صنفی خود اصرار دارند، ضمن اینکه برخی مشاغل آغاز به کارشان ضرورت کمتری در جامعه دارد، بنابراین ما نباید برای بازگشایی پافشاری و عجله کنیم.

طباطبایی گفت: ما نباید به مسائل و وضع قوانین به‌صورت سفید و سیاه نگاه کنیم، زیرا آنچه که در مقابله با این ویروس مهم و ضروری است، کاهش انتقال ویروس و کاهش ارتباطات است.

کد خبر 4892189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha